Get Adobe Flash player
Tregime per femije

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/andiii/public_html/rreth/modules/mod_news_show_gk3/mod_news_show_gk3.php on line 25

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.

News image

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.Shpesh here Xhebraili “alejhis – selam” I paraqitej Resulullahut me pamjen e Dihje’s.Një ditë...

Me shume

Tregim

News image

Njeri nga nxënësit e Imam Azam Ubu Hanifes,   Hasan bin Zijad tregon:...

Me shume

Ndertimi Qabes

News image

Qaba është ndërtesa e parë, e cila është e ndërtuar, qe te admirohet dhe adhurohet emri i Zotit, siç mund të shihet nga sure e trete, ajeti ...

Me shume

Nje tregim i bukur per Kur’anin

News image

Pse recitojm Kur’an, edhe pse nuk mund te kuptojm asnje fjale te thjeshte Arab ???? Ja nje tregim te ...

Me shume

Prejardhja e njeriut

News image

Ka shku njani (mësuesi) te mektepi (shkolla) I Hoxhës ju ka dashtë Hoxha dicka, I bjenë në derë, nuk u ni kërkushi sa ...

Me shume

Plaku dhe duhani

News image

Erdhen në nje fshat ne Arabin e nxehet tregtarët me duhan me synimin e vetem për të shitur duhan popullit të paarsimuar. Duke menduar ...

Me shume

Tre te robruarit ne shpelle

News image

Dalengadale dielli u pershendet nga toka dhe u zhduk ne horizontin e pafund. E karavani shkonte rruges se tij ...

Me shume

Tregime Islame

News image

E kujton gjyshen dhe verejtjet e saja qe namazin e tij ta kryen me kohe: Djali im, nuk duhet lene namzin deri ne ...

Me shume

Mesuesi i vogel

News image

Ne emer te Allahut, te Gjithemeshirshmit, ...

Me shume

Mbreti dhe djaloshi besimtar

News image

Mbreti rrinte ulur ne fronin e vet i kapardisur si kendes, e shkendijat dilnin nga syte e tij. Ushtaret dridheshin prej tij nga frika, sepse ...

Me shume

Me degjoni edhe pse jam i vogel

News image

Më dëgjoni edhe pse jam i vogël – Më keni fëmijë, më doni por mos më llastoni, sepse nuk mund të kem çdo gjë që kërkoj. – Më edukoni ...

Me shume

Djaloshi i vogel

News image

Para shume vjeteve, gjate kohes se tabi’ineve (gjenerata e muslimaneve pas sahabeve), Bagdadi ishte nje qytet i madh islam. Ne fakt, ...

Me shume

Dy femije ne Luften e Uhudit

News image

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim, Es selamu alejkum ve rahmetullahi ve ...

Me shume

Historia e Shuajbit A.S.

News image

Populli i Medjenit ishte nje popull i ulet,mashrrues dhe i pabese.Disa nga punet e tyre te felliqura ishin: Mashtrimi ne matje dhe ne ...

Me shume

Historia e Musait A.S.

News image

Prifterinjet dhe magjistaret e kishin paralajmeruar Faraonin se nga populli i Izraelit do te lindte nje djale,qe do te sillte shkaterrimin ...

Me shume
-
+
6

Porosit e Muhammedit a.s.

Nga kjo porosi mësojmë se duhet të kemi frikë ndaj All-llahut dhe ta ndjekim sunnetin e Pejgamberit a.s. dhe të hulefai rashidinëve.
Prej Urbad bin Sarijete r.a. transmetohet se ka thënë:
Pejgamberi a.s. fali namazin pastaj u kthye kah ne, na këshilloi sa që shumë na preki, na u trishtuan zemrat dhe na lotuan sytë, pastaj dikush iu drejtua dhe tha: O i Dërguar i All-llahut, kjo sikur të jetë këshillë e fundit, andaj vazhdo të na këshillosh edhe më.
Pejgamberi a.s. tha:
Ju këshilloj të keni frikë All-llahun (urdhërat e Tij zbatoni, nga haramet, të ndaluarat largohuni),
dëgjoni dhe respektoni po edhe nëse ju udhëheq një rob zezak , ngase ai që do të jetojë pas meje, do të shohë shumë kundërshtime,
andaj kapuni për sunnetin tim dhe sunnetin e hulefave të drejtë, të udhëzuar pas meje,
kapuni fortë për sunnetin tim me dhëmballët e juaja (d.m.th. me gjith fuqinë tuaj që posedoni).
Ju tërheqi vërejtjen të keni kujdes, të ruheni nga punët e shpikura në fe, sepse çdo çpikje në fe është bid'at (risi), e çdo bid'at është dalalet (humbje e rrugës së vërtetë).
Transmetojnë Ahmedi dhe Ebu Davudi

Kuriozitete Helmi i bletës mund të sigurojë një mjekim për artritin

Helmi i bletës mund të sigurojë një mjekim për artritin

Shkencëtarët kanë zbuluar që helmi i bletës mund të kontrollojë inflamacionet e dëmshme në kyçe që çojnë më pas në artritin reumatizmal.

Ata kanë treguar që helmi permban molekula që shkaktojnë një rritje në hormonet natyrore të trupit që rregullojnë inflamacionet. Jane rritur shpresat keshtu, qe helmi i bletes mund te perdoret per te zhvilluar trajtime te reja qe mund te ndihmojne te qetesojne dhimbjet e artritit dhe ndoshta edhe ta parandalojne ate.

Dr Suzana Beatriz Verissimo de Mello, nga universiteti i São Paulo ne Brazil, tha qe helmi i bletes rriste nivelet e hormoneve anti inflamatore te quajtura glukokortikoide.

Ajo tha: "Helmi i bletës është një përzierje komplekse e substancave qe janë te njohura që shkaktojnë përgjigje imune dhe alergjike tek njerëzit."

"Megjithatë, helmi i bletës është perdorur për qindra vjet me rradhë për të kuruar artritin reumatizmal. Studimi jonë tregon që helmi i bletës parandalon zhvillimin e artritit tek lepujt nëpërmjet veprimit të glukokortikoideve."

Terapia me pickimet e bletëve, në të cilën pacientet durojnë qindra pickime nga bletët me shpresën se do te bëhen më mire, është përdorur zakonisht si një mjekim alternativ për një sërë sëmundjesh si azma dhe skleroza e shumefishtë.

Megjithatë, profesori Alan Silman paralajmeroi që mund të duhet kohë përpara se të gjendet një aplikim mjekësor. /infoalbania/

Për Radion Islame: Sabri Selmani, Gjermani

Last Updated (Wednesday, 14 July 2010 14:17)

 
Me te lexuara