Get Adobe Flash player
Tregime per femije

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/andiii/public_html/rreth/modules/mod_news_show_gk3/mod_news_show_gk3.php on line 25

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.

News image

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.Shpesh here Xhebraili “alejhis – selam” I paraqitej Resulullahut me pamjen e Dihje’s.Një ditë...

Me shume

Tregim

News image

Njeri nga nxënësit e Imam Azam Ubu Hanifes,   Hasan bin Zijad tregon:...

Me shume

Ndertimi Qabes

News image

Qaba është ndërtesa e parë, e cila është e ndërtuar, qe te admirohet dhe adhurohet emri i Zotit, siç mund të shihet nga sure e trete, ajeti ...

Me shume

Nje tregim i bukur per Kur’anin

News image

Pse recitojm Kur’an, edhe pse nuk mund te kuptojm asnje fjale te thjeshte Arab ???? Ja nje tregim te ...

Me shume

Prejardhja e njeriut

News image

Ka shku njani (mësuesi) te mektepi (shkolla) I Hoxhës ju ka dashtë Hoxha dicka, I bjenë në derë, nuk u ni kërkushi sa ...

Me shume

Plaku dhe duhani

News image

Erdhen në nje fshat ne Arabin e nxehet tregtarët me duhan me synimin e vetem për të shitur duhan popullit të paarsimuar. Duke menduar ...

Me shume

Tre te robruarit ne shpelle

News image

Dalengadale dielli u pershendet nga toka dhe u zhduk ne horizontin e pafund. E karavani shkonte rruges se tij ...

Me shume

Tregime Islame

News image

E kujton gjyshen dhe verejtjet e saja qe namazin e tij ta kryen me kohe: Djali im, nuk duhet lene namzin deri ne ...

Me shume

Mesuesi i vogel

News image

Ne emer te Allahut, te Gjithemeshirshmit, ...

Me shume

Mbreti dhe djaloshi besimtar

News image

Mbreti rrinte ulur ne fronin e vet i kapardisur si kendes, e shkendijat dilnin nga syte e tij. Ushtaret dridheshin prej tij nga frika, sepse ...

Me shume

Me degjoni edhe pse jam i vogel

News image

Më dëgjoni edhe pse jam i vogël – Më keni fëmijë, më doni por mos më llastoni, sepse nuk mund të kem çdo gjë që kërkoj. – Më edukoni ...

Me shume

Djaloshi i vogel

News image

Para shume vjeteve, gjate kohes se tabi’ineve (gjenerata e muslimaneve pas sahabeve), Bagdadi ishte nje qytet i madh islam. Ne fakt, ...

Me shume

Dy femije ne Luften e Uhudit

News image

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim, Es selamu alejkum ve rahmetullahi ve ...

Me shume

Historia e Shuajbit A.S.

News image

Populli i Medjenit ishte nje popull i ulet,mashrrues dhe i pabese.Disa nga punet e tyre te felliqura ishin: Mashtrimi ne matje dhe ne ...

Me shume

Historia e Musait A.S.

News image

Prifterinjet dhe magjistaret e kishin paralajmeruar Faraonin se nga populli i Izraelit do te lindte nje djale,qe do te sillte shkaterrimin ...

Me shume
-
+
6

Porosit e Muhammedit a.s.

Nga kjo porosi besimtari mëson se lidhshmëria më e ngushtë duhet të jetë me All-llahun krijuesin e botërave.
Prej Abdullah bin Abbasit r.a. transmetohet se ka thënë:
Isha një ditë (duke ecur) pas Pejgamberit a.s., e ai më tha: O djalosh, unë do t'i mësoj ty disa fjalë: Ruaje All-llahun (d.m.th. zbatoi urdhërat e Tij, dhe largohu nga ndalimet e Tij) të ruan Ai ty (nga çdo e keqe), ruaje All-llahun nëse dëshiron ta kesh gjithmon pranë vetes.
Kur të lypish lyp prej All-llahut, kur të kërkosh ndihmë, kërko prej Tij. Dije se gjithë njerëzit sikur të tubohen që të bëjnë ty një të mirë nuk do të bëjnë përpos atë që All-llahu ka caktuar për ty, po nëse gjithë njerëzit tubohen, pajtohen që ty të të bëjnë një të keqe, nuk do të mund të bëjnë përpos asaj që All-llahu për ty ka caktuar.
Janë ngritur lapsat dhe janë tharë fletushkat. (don të thotë, se atë që All-llahu ka shkruar në kader, askush nuk mund ta ndryshojë).
Transmeton Tirmidhiu dhe thotë se hadithi është i mirë dhe i vërtetë.

Tregime per femije

Tregime per femije

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.


Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.Shpesh here Xhebraili “alejhis – selam” I paraqitej Resulullahut me pamjen e Dihje’s.Një ditë

Last Updated (Tuesday, 24 November 2009 19:56)

Read more...

 

Tregim


Njeri nga nxënësit e Imam Azam Ubu Hanifes,   Hasan bin Zijad tregon:

Last Updated (Tuesday, 24 November 2009 19:48)

Read more...

 

Ndertimi Qabes


Qaba është ndërtesa e parë, e cila është e ndërtuar, qe te admirohet dhe adhurohet emri i Zotit, siç mund të shihet nga sure e trete, ajeti 96,

Last Updated (Monday, 23 November 2009 20:06)

Read more...

 

Nje tregim i bukur per Kur’anin


Pse recitojm Kur’an, edhe pse nuk mund te kuptojm asnje fjale te thjeshte Arab ???? Ja nje tregim te bukur.

Last Updated (Monday, 23 November 2009 20:04)

Read more...

 

Prejardhja e njeriut


Ka shku njani (mësuesi) te mektepi (shkolla) I Hoxhës ju ka dashtë Hoxha dicka, I bjenë në derë, nuk u ni kërkushi sa u

Last Updated (Monday, 23 November 2009 20:03)

Read more...

 
More Articles...
Me te lexuara