Get Adobe Flash player
Tregime per femije

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/andiii/public_html/rreth/modules/mod_news_show_gk3/mod_news_show_gk3.php on line 25

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.

News image

Dihje ishte një sahabi me fytyrë shumë të bukur.Shpesh here Xhebraili “alejhis – selam” I paraqitej Resulullahut me pamjen e Dihje’s.Një ditë...

Me shume

Tregim

News image

Njeri nga nxënësit e Imam Azam Ubu Hanifes,   Hasan bin Zijad tregon:...

Me shume

Ndertimi Qabes

News image

Qaba është ndërtesa e parë, e cila është e ndërtuar, qe te admirohet dhe adhurohet emri i Zotit, siç mund të shihet nga sure e trete, ajeti ...

Me shume

Nje tregim i bukur per Kur’anin

News image

Pse recitojm Kur’an, edhe pse nuk mund te kuptojm asnje fjale te thjeshte Arab ???? Ja nje tregim te ...

Me shume

Prejardhja e njeriut

News image

Ka shku njani (mësuesi) te mektepi (shkolla) I Hoxhës ju ka dashtë Hoxha dicka, I bjenë në derë, nuk u ni kërkushi sa ...

Me shume

Plaku dhe duhani

News image

Erdhen në nje fshat ne Arabin e nxehet tregtarët me duhan me synimin e vetem për të shitur duhan popullit të paarsimuar. Duke menduar ...

Me shume

Tre te robruarit ne shpelle

News image

Dalengadale dielli u pershendet nga toka dhe u zhduk ne horizontin e pafund. E karavani shkonte rruges se tij ...

Me shume

Tregime Islame

News image

E kujton gjyshen dhe verejtjet e saja qe namazin e tij ta kryen me kohe: Djali im, nuk duhet lene namzin deri ne ...

Me shume

Mesuesi i vogel

News image

Ne emer te Allahut, te Gjithemeshirshmit, ...

Me shume

Mbreti dhe djaloshi besimtar

News image

Mbreti rrinte ulur ne fronin e vet i kapardisur si kendes, e shkendijat dilnin nga syte e tij. Ushtaret dridheshin prej tij nga frika, sepse ...

Me shume

Me degjoni edhe pse jam i vogel

News image

Më dëgjoni edhe pse jam i vogël – Më keni fëmijë, më doni por mos më llastoni, sepse nuk mund të kem çdo gjë që kërkoj. – Më edukoni ...

Me shume

Djaloshi i vogel

News image

Para shume vjeteve, gjate kohes se tabi’ineve (gjenerata e muslimaneve pas sahabeve), Bagdadi ishte nje qytet i madh islam. Ne fakt, ...

Me shume

Dy femije ne Luften e Uhudit

News image

Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim, Es selamu alejkum ve rahmetullahi ve ...

Me shume

Historia e Shuajbit A.S.

News image

Populli i Medjenit ishte nje popull i ulet,mashrrues dhe i pabese.Disa nga punet e tyre te felliqura ishin: Mashtrimi ne matje dhe ne ...

Me shume

Historia e Musait A.S.

News image

Prifterinjet dhe magjistaret e kishin paralajmeruar Faraonin se nga populli i Izraelit do te lindte nje djale,qe do te sillte shkaterrimin ...

Me shume
-
+
6

Porosit e Muhammedit a.s.

Nga kjo porosi mësojmë se Pejgamberi a.s. ka qenë shumë i kujdesshëm për faljen e mëkateve tona, andaj na ka shpjeguar se si arrihet falja e mëkateve.
Ikrime r.a. transmeton prej Ibni Abbasit r.a. se Pejgamberi a.s. Abbasit i ka thënë:
O Abbas, o xhaxhai im a dëshiron që të mësoj, nëse ti vepron atë që të mësoj do të falen mëkatet. Ato të parat dhe të fundit, të hershmet dhe të tashmet, ato (që i ke bërë) pa qëllim dhe ato me qëllim, të voglat dhe të mëdhatë, të dukshmet dhe të padukshmet.
(Nëse dëshiron që të falen këto dhjetë lloje të mëkateve), atëherë fali katër rekate namaz, në çdo rekat lexo Fatihanë dhe një sure. Pasi t'i lexosh këto duke qëndruar në këmbë, thuaj 15 herë subhanall-llahi velhamdulil-lahi vela ilahe il-lall-llahu vall-llahu ekber, vela haule, vela kuvvete il-la bil-lahil alij-jil adhiim.
Pastaj shko në ruku dhe të njejtat fjaë i thua 10 herë (pas thënjës subhane rabijel adhim), pastaj ngrihu prej rukusë dhe thuaj atë 10 herë, pastaj shko në sexhde dhe pasi të thuash 3 herë subhane rabijel e'ala thuaj 10 herë, pastaj qohu prej sexhdes duke qëndruar ulur thuaj 10 herë, pastaj shko në sexhde dhe thuaj 10 herë, pasi të bëshë sexhden qëndro ulur dhe thuaj 10 herë, pastaj shko në rekatin e dytë dhe kështu vepro gjatë katër rekateve, kështu që ato bëhen 75 herë në një rekat.
O Abas nëse ke mundësi që këtë (namaz) ta falish për ç'do ditë-fale, e nëse jo, fale një herë në javë, e nëse jo, po që se nuk mund ta falish, atëherë fale për ç'do ditë, po nëse edhe atë nuk mund ta bësh, atëherë fale një herë gjatë jetës sate.
Transmetojnë En-Nesaiu, Ebu Davudi, Ibni Maxhe dhe Bejhekiu.

Tregime per femije

Tregime per femije

Me degjoni edhe pse jam i vogel


Më dëgjoni edhe pse jam i vogël – Më keni fëmijë, më doni por mos më llastoni, sepse nuk mund të kem çdo gjë që kërkoj. – Më edukoni që

Last Updated (Monday, 23 November 2009 19:52)

Read more...

 

Djaloshi i vogel


Para shume vjeteve, gjate kohes se tabi’ineve (gjenerata e muslimaneve pas sahabeve), Bagdadi ishte nje qytet i madh islam. Ne fakt, ishte

Last Updated (Monday, 23 November 2009 19:51)

Read more...

 

Dy femije ne Luften e Uhudit


Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim, Es selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Last Updated (Monday, 23 November 2009 19:49)

Read more...

 

Historia e Shuajbit A.S.


Populli i Medjenit ishte nje popull i ulet,mashrrues dhe i pabese.Disa nga punet e tyre te felliqura ishin: Mashtrimi ne matje dhe ne peshore,

Last Updated (Monday, 23 November 2009 19:47)

Read more...

 

Historia e Musait A.S.


Prifterinjet dhe magjistaret e kishin paralajmeruar Faraonin se nga populli i Izraelit do te lindte nje djale,qe do te sillte shkaterrimin e

Last Updated (Monday, 23 November 2009 19:46)

Read more...

 
More Articles...
Me te lexuara